Sluiten
preloader
laden, even geduldannuleren

Voor paardengeschillen | Hippisch recht

Meijerink Paarden Gerechtsdeurwaarders

In geen enkel wetboek vindt u een regeling van het hippisch recht. Voor het fokken, houden, verhandelen en het gebruik van paarden in de sport is een woud aan regels ontstaan, waarin de liefhebber van paarden of de professional zijn weg moet zien te vinden. Onze samenwerkende juristen,  advocaten en accountants kunnen u daarbij behulpzaam zijn. Zij zijn thuis in de paardenwereld.

 

De paardenwereld en -praktijk is veelzijdig, de regelgeving ondoorzichtig en complex. Problemen rond de aan- of verkoop van een paard of aansprakelijkheidskwesties zullen niet onbekend zijn. Maar welke vergunningen precies vereist zijn om paarden te houden, een stal te bouwen, een rijbak aan te leggen, een stapmolen te plaatsen en welke regels gelden voor de opslag van mest of bij transport, is minder duidelijk. En dan zijn er ook nog de stamboekregelgeving, de regelgeving bij westrijden, dopingreglementen en tuchtregels.

 

Aansprakelijkheidskwesties spelen niet alleen rond het paard, maar ook rond de organisatie van evenementen of bij de inschakeling van een dierenarts, hoefsmid of paardentandarts.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Als gespecialiseerde beslagleggende Paardendeurwaarder werken wij nauw samen met (juridisch- en financieel) specialisten die ervaring hebben met het opstellen van contracten, het oplossen van koop- en aansprakelijkheidskwesties en weten alles van het omgevingsrecht en de regels die gelden rond wedstrijden en voor fokkerij-organisaties.

 

Wij zijn thuis in de paardenwereld en denken graag met u mee!

Meijerink incasso en gerechtsdeurwaarders | Realisatie & Ontwerp: Makeable Branding i.s.m. ISLOK BV

Algemene voorwaarden